woensdag 2 november 2016

Gaybrapad | Amsterdam Nieuw-West heeft een 100 meter lang Regenboogpad

Amsterdam – Regenboogzebrapad  →  Het Regenboogzebrapad voor het treinstation van Amsterdam Sloterdijk is klaar. Het gekleurde pad is maar liefst honderd meter lang en zal volgens initiatiefneemster en PvdA-politica Münire Munisa bijdragen aan de sociale accep- tatie van LHBT's en de zichtbaarheid van seksuele diversiteit vergroten.

De PvdA-motie voor het plan om een Regenboogzebrapad in de Amsterdamse wijk NieuwWest aan te leggen werd in september 2015 met algemene stemmen aangenomen. Maar al snel bleek een zebrapad niet ideaal. PvdA-politica Münire Munisa: "Een regenboogzebrapad heeft niet dezelfde status als een klassiek zebrapad  Auto's zijn niet verplicht te stoppen maar voetgangers denken wel te kunnen oversteken. Dat zou ge- vaarlijke situaties kunnen opleveren", aldus Münire Manisa in het Parool. Vandaar dat er voor een pad is gekozen.

Met het pad wil Manisa LHBT-rechten bespreekbaar maken in Nieuw-West, een stadsdeel met een grote populatie Moslims   "Ik ben heel trots dat dit is gelukt, juist omdat we hiermee 'n tegengeluid bieden aan alle negativiteit waarmee Nieuw-West onlangs in het nieuws is geweest". Als alles goed gaat zal het Regenboogzebrapad op vrijdagmiddag 25 november feestelijk worden geopend.

Zie ook:

Update:
   Amsterdam opent het 100 meter lange Regenboogpad bij Station Sloterdijk

bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – Janine