vrijdag 4 november 2016

De Winq Awards | "Ahmed Aboutaleb neemt Winq People Award in ontvangst"

Amsterdam  Winq Awards    In de iconische Westerkerk in Amsterdam presenteerde Cornald Maas gisteravond de tweede editie van het Winq Autumn Ball   Burgemeester van Rotterdam 'Ahmed Aboutaleb' ging naar huis met de belangrijkste award van de avond: "De Winq People Award".

Voor de tweede editie van het Autumn Ball werd het W Hotel ingeruild voor de prachtige Westerkerk, pal naast het Homomonument. Tijdens het gala-evenement werden vier awards uitgereikt, die corresponderen met de vier pijlers van het magazine.

Winq Awards
Jonge mode-ontwerper Sebastiaan Pieter ontving de 'Fashion & Design Award'. Acteur Marcel Musters ging naar huis met de 'Winq Travel Award' voor zijn documentaireproject Not Only Voices, waarin hij verhalen brengt uit de LHBTI-gemeenschap van Zuidoost-Azië. Documentarist Michiel van Erp, die vorige maand geridderd werd tijdens de viering van zijn 25-jarig jubileum, mocht de 'Winq Culture Award' in ontvangst nemen.

Ahmed Aboutaleb
De belangrijkste award van de avond  de 'Winq People Award' ging naar Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die de zaal aan z'n lippen had hangen tijdens een indrukwekkende ontvangstspeech. "Tegen zij die het gemunt hebben op het lot van minderheden, die hen het leven zuur proberen te maken, of dat nu homo's zijn of bijvoorbeeld joden, zeg ik: Het kan niet zo zijn, hét kán níét zó zíjn dat je voor jezelf alle ruim- te claimt, maar een ander die niet gunt".

Afkeer van tolerantie
In zijn speech beeldde Ahmed Aboutaleb tevens treffend zijn afkeur uit voor het woord 'tolerantie'. "Ik zal u symboliseren wat het woord tole- rantie voor mij is", zei hij, waarop hij zijn rug naar het publiek keerde. "Dat is met de rug naar u toe staan, u negeren. Dat is niet 't burgerschap wat ik ambieer. We moeten elkaar als medemensen accepteren".

Winq Magazine   In het nieuwe nummer van 'Winq' spreekt Ahmed Aboutaleb uitgebreid over z'n burgemeesterschap en zijn aanhoudende strijd voor diversiteit en acceptatie.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspotnl:

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Winq NL