donderdag 3 november 2016

Amsterdam · Staatsliedenbuurt | Weer Homohaatflyer verspreid in Amsterdam

Amsterdam – Staatsliedenbuurt – Amsterdam-West  →  Er zouden opnieuw homohaatflyers zijn verspreid in Amsterdam.  Deze keer in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West.

Dat heeft bewoonster Noor Pels Rijcken woensdag laten weten op Facebook. Het bericht is inmiddels weer van de Facebookpagina verwijderd

Ze overweegt om aangifte te doen. Bij de politie is niks bekend over nieuwe gevallen, laat een woordvoerder weten.
                                              
                                  
Enkele weken geleden werden ook flyers tegen homoseksualiteit verspreid in de Amsterdamse wijken West en Nieuw-West   Toen kreeg de politie binnen een half uur tientallen meldingen.

Volgens de flyer worden Moslims, Christenen en Joden wijsgemaakt dat homoseksualiteit binnen hun religie past - maar is dat in werkelijkheid niet het geval. Daarvoor worden verschillende teksten uit de heilige boeken van de geloven aangehaald.

Bovendien wordt beweerd dat kinderen vaker 'seksueel misbruikt' worden door homoseksuele ouders en dat zij vaker depressies hebben of een einde aan het leven maken.

Het is onduidelijk bij hoe veel huizen de flyers in de bus gegooid zijn.  Iedereen die de flyer thuis heeft gekregen en aanstoot heeft genomen aan de inhoud kan dit melden aan de politie via:  0900-8844

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / RTV·NH.nl / Twitter.com – RTV NHFacebook.com – AT5