maandag 27 juli 2015

VPRO - Van 27 t/m 30 juli om 21.00 uur op NPO 3 | "CUCUMBER (en Banana)"

CUCUMBER  –  Vierdelige Engelse dramaserie van Russell T. Davies (Queer As Folk) over het wel en wee van een groep homo's in het bruisende Britse Manchester.

Startpunt van alle intriges is de relatiebreuk tussen twee mannen, de 36 jarige Henry en zijn vriend Lance. Een rampzalige date-night - iets met een trio, twee politiewagens en Boney-M - verandert het leven van Henry voorgoed. Lance ontmoet al snel de mysterieuze Daniel en Henry trekt in bij twee jonge mannen, de 24-jarige Freddie en 19-jarige Dean. Staat een generatiekloof de vriendschap in de weg ?!

Cleo, de zus van Henry, maakt zich zorgen hoe zijn leven alle kanten op slingert en Cliff, een gevaarlijke vriend uit het verleden, ligt op de loer. Henry moet snel schakelen tussen zijn oude vrienden, nieuwe vrienden en familie.

Met: Vincent Franklin, Cyril Nri, Freddie Fox, Eisayo Akinade, Julie Hesmondhalgh, Con O'Neill, James Murray, Ceallach Spellman
Regie: David Evans, Alice Troughton en Euros Lyn   
Scenario: Russell T Davies 

Uitzendingen  →  Van: 27 t/m 30 juli 2015  –  Beginnen tussen: 21.00 en 21.15 uur  –  Op: NPO 3

Banana (online) 
Parallel aan deze serie is vanaf 27 juli op NPO3.nl en op VPRO.nl de serie Banana te zien. Acht losse verhalen met personages uit Cucumber en '50 shades of Gay' en meer. Deze serie is 14 dagen online te zien.
bronnen: VPRO.nl / YouTube.com