zondag 26 juli 2015

Over The Rainbow | Documentaire over late Lesbische Liefde op 26 juli bij NTR

Nadat haar moeder overleed had Leny (81) tijd om al fietsend een wereldreis te maken. Ze kwam niet verder dan Nieuw-Zeeland want daar ontmoette ze haar grote liefde: "Een andere vrouw". 

Leny kwam uit de kast toen ze 68 was. Sindsdien haalt ze een levenslang gemis in. Met alle levenslust en vrolijkheid die haar eigen is stort ze zich in het lesbische sociale leven. Haar voorbeeld inspireert en vertedert, maar ze wordt er niet jonger op.

Een documentaire van Tara Fallaux (Nederland, 2015).

Uitzending:  NTR  –  Zondag 26 juli 2015  –  16.10 uur  –  NPO 2

Zie ook:

bron: NTR.nl – Marketing & Communicatie
   
    
Tara Fallaux – Over The Rainbow  68-jarige Leny | "Must-see documentaire van eigen bodem"

Nadat haar moeder was overleden, kreeg de toen 68-jarige Leny eindelijk tijd om haar droom te volgen: "Fietsen over de hele wereld". Ze kwam echter niet verder dan Nieuw Zeeland waar ze de liefde van haar leven ontmoette: "Een vrouw". 

Aldaar brak de kast open ‼ Sindsdien is ze, met volle overgave, volledig in het lesbische leven gedoken om de verloren tijd in te halen. Leny is een inspiratie voor velen, en al wordt ze er niet jonger op, ze is vastbesloten om het beste van haar resterende jaren te maken.

Een uniek en positief verhaal over een vrouw die op een rijpe leeftijd uit de kast kwam, maar zonder enige bitterheid over het verleden. De nu 82-jarige omhelst haar nieuwe seksualiteit met meer levendigheid en energie dan veel jongere mensen zou kunnen hebben. Ze heeft echter wel van een ding spijt ...

Een absolute 'Must-see' ‼

bronnen: RozeFilmdagen.nl / Vimeo.com