zaterdag 1 augustus 2015

Filipijnen – The Metropolitan Community Church | "Jezelf zijn op de Filipijnen"

Homo's op de Filipijnen hebben een plek gevonden waar ze zichzelf kunnen zijn. Namelijk in de protestantse 'Metropolitan Community Church' in hoofdstad Manila. Deze kerk wil diversiteit bevorderen. De pastor van het gebedshuis worstelde zelf jarenlang met haar seksuele geaardheid en haar geloof en ze wilde de twee graag met elkaar verenigen. Met de kerk hoopt ze anderen die met dezelfde problemen worstelen, te helpen.

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wel een beladen onderwerp op de Filipijnen. Plannen voor een anti-discriminatiewetgeving zijn er al jaren. Het parlement wil geen woedende conservatieve katholieke kerk over zich heen krijgen, waardoor de wet nog steeds niet is aangenomen.

Zo'n houding komt maar al te vaak voor. Michael Mia kwam bij zijn vorige parochie een priester tegen die hem wilde genezen van zijn homoseksualiteit, door gebed en door te vasten. Michael en zijn mede-kerkgangers hopen dat de acceptatie, die ze hebben gevonden in deze kerk, op een dag zal worden overgenomen door de rest van de samenleving.

bronnen: GaySite.nl / NPO.nl – Spirit