vrijdag 18 december 2015

Zweden - Moord | Marokkaanse vluchtelingen vermoorden Homoseksuele man

De politie in Zweden heeft twee Marokkaanse asielzoekers opgepakt omdat ze verdacht worden van de moord op een homoseksuele man in juni van dit jaar. De twee vluchtelingen van 16 en 19 jaar oud waren een half jaar geleden naar Zweden gevlucht. Niet lang na aankomst kregen de jongens voedsel en kleding aangeboden van een man die hoorde over hun situatie. 

In het appartement van het slachtoffer aangekomen kwamen de jongens er achter dat hij op mannen viel, iets dat in hun vaderland nog altijd verboden is. De mishandeling die volgde, en tevens werd gefilmd door de jongens, leidde tot de dood van het slachtoffer.

Volgens Britse media heeft de video enige tijd op internet gestaan. Te zien was hoe de jongens de man schopten terwijl hij op de grond ligt. De vluchtelingen knoopten vervolgens een dode slang om de nek van het slachtoffer en kleedden hem in vrouwenkleren. 

Pleger van de moord is volgens de Zweedse justitie de 16-jarige Marokkaan. Deze beroept zich echter op 'zelfverdediging', omdat de homosek- suele man hem tot seks zou hebben proberen te verleiden. Zijn 19-jarige medeverdachte is aangeklaagd voor het assisteren bij het haatmisdrijf.


bronnen: GaySite.nl / Twitter.com