dinsdag 15 december 2015

Tunesië - LHBT's - 'Justitie' | "Drie jaar cel voor zes Homoseksuele studenten"

Tunesië – Justitie  →  Een Tunesische rechtbank heeft afgelopen donderdag zes studenten veroordeeld tot drie jaar cel omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan homoseksuele handelingen. De rechter in de stad Kairouan koos voor de maximale straf voor de overtreding van het verbod op seks tussen mannen. Eén van de mannen kreeg een extra straf van zes maanden opgelegd omdat op zijn computer videomateriaal werd aangetroffen met "moreel verwerpelijke inhoud".

De zes werden begin deze maand opgepakt, nadat de politie de woning was binnengevallen waar ze op dat moment verbleven. Buren zouden de politie hebben gewaarschuwd. In de cel moesten ze toestaan hoe agenten hen met ijzeren voorwerpen anaal onderzochten om zo aan te tonen dat ze anale seks hadden gehad. De advocaat van de mannen laat in de plaatselijke media weten dat 't onderzoek geen bewijs heeft opgeleverd dat de mannen zich ook daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan seksuele handelingen.

Het gerechtelijke oordeel wordt fel bekritiseerd door mensenrechtenorganisaties in binnen- en buitenland. Amnesty International spreekt van "een diepgewortelde, door de staat ondersteunde discriminatie van homo's". Homo-organisaties in Tunesië roepen de regering op om werk te maken van een nieuwe wet die al enkele jaren op de plank ligt. Hierin zou ondermeer staan dat homoseksualiteit uit 't wetboek van strafrecht wordt gehaald. Omdat politici tot op heden zeer verdeeld zijn over de acceptatie van homo's lijkt de kans klein dat homoseksualiteit binnenkort wordt gelegaliseerd.

Nadat de zes hun straf hebben uitgezeten, blijft de stad Kairouan voor de duur van vijf jaar verboden terrein voor de mannen. De rechter wil zo voorkomen dat Kairouan, één van de belangrijkste bedevaartplaatsen voor moslims in de wereld, nogmaals het toneel wordt van "tegennatuur- lijke handelingen".

Zie ook:
Rechter Tunesië legt Homo's drie jaar cel op  /  Drie jaar gevangenisstraf voor Tunesische Homo-studenten ‼

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com