zondag 13 december 2015

USA - Showbizzz | "Caitlyn Jenner onder vuur binnen eigen Trans-community"

USA - Showbizz  →  Caitlyn Jenner ligt onder vuur binnen haar eigen trans-community na een uitspraak in TIME-Magazine. Het blad had haar genomineerd tot Persoon van het Jaar, maar uiteindelijk ging de Duitse Bondskanselier Angela Merkel er met die eretitel vandoor De reality star en voormalig Olympisch kampioen zei in TIME-Magazine dat het 'makkelijk is als je er niet uitziet als een man in een jurk'.

Caitlyn Jenner sprak over het belang van image: presenteren van wie je bent: "Volgens mij is het voor een transvrouw of -man makkelijker die authentiek overkomen. Dat is wat ik noem presentatie. Als je eruitziet als een man in een jurk, bezorgt dat anderen ongemakkelijk gevoel". Goed gekleed en er goed uitzien: dat vindt Caitlyn Jenner het belangrijkste. 

Het schoot in het verkeerde keelgat bij een aantal mensen binnen de trans-gemeenschap, die niet over Jenner's enorme weelde beschikken om er net zo glamoureus uit te zien. Het is niet de eerste keer dat Caitlyn Jenner tegen roze schenen schopt. Eerder dit jaar gaf ze toe dat  ze tegen het homohuwelijk was toen ze nog niet als transgender uit de kast was gekomen. Ze zei toen dat ze van gedachte was veranderd: "Als het woord 'huwelijk' echt zo vreselijk belangrijk voor je is, kan ik er wel in meegaan".

Zie ook:
•   Caitlyn Jenner | "Het is makkelijker als je niet lijkt op een man in een jurk"     
•   Amerika | "Caitlyn Jenner haalt zich woede Transgemeenschap op de hals"