vrijdag 18 december 2015

Homo- en Bi-mannen worden vaker online gepest dan Heteroseksuele mannen

CBS – Cyberpesten  →  Homomannen (5,5%) en biseksuele mannen (4,9%) worden vaker online gepest dan heteroseksuele mannen (2,8%). Homo's krijgen met 1,5% drie keer zo vaak te maken met de online verspreiding van persoonlijke foto's, filmpjes of roddels.

Dat meldt het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij vrouwen is er geen verschil in slachtofferschap naargelang seksuele geaardheid, maar ze zijn vaker slachtoffer van cyberpesten dan mannen. Vrouwen zijn met 3,4% wat vaker slachtoffer van een of meerdere vormen van cyberpesten dan mannen (2,9%). Vrouwen kennen vaker hun pester of stalker dan mannen.

Cyberpesten komt ook meer voor bij jongeren, blijkt uit de studie. Een andere risicogroep is die van niet-westerse allochtone vrouwen. Zij zijn ook vaker actief op sociale media. Bij de mannen bestaan nagenoeg geen verschillen tussen de herkomstgroepen in hun ondervonden slacht- offerschap.

Zie ook:  Homo's en Bi-mannen hebben het vaakst met cyberpesten te maken  /  Homo- en Biseksuele mannen vaker online gepest

bronnen: ZiZo-Magazine.be / BlikOpNieuws.nl / YouTube.com