woensdag 16 december 2015

België - Film: 'Safety First' | Coming Out comedy in "Safety First: The Movie" ‼

Bioscoop  →  "Discipline, dedication and friendship ... maar Safety First" ‼  De slogan is bekend. Deze keer mogen de veiligheidsagen- ten de vip-ruimte van Tomorrowland beveiligen. De kans voor Smos (Matteo Simoni) om zijn eigen nummer aan top-deejays te slijten.

Maar eerst moet Safety First de opdracht nog in de wacht slepen. Bij het solliciteren komt Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke) Andy (Tom Van Dyck) tegen, een jeugdvriend. Andy is openlijk homo en heeft altijd al een boontje gehad voor Dirk. Maar heeft Dirk dat door ?! En kan hij om met zijn homoseksuele gevoelens ?! Wat moet hij doen ?! Wat gaan zijn zus Ingrid (Ruth Beeckmans), haar man Luc Turlinckx (Ben Segers) en de Smos denken ?!

Ziedaar het verhaal van deze coming-outcomedy. Want dat is Safety First: The Movie. Die premisse is origineel, zeker in Vlaanderen. Naast een reeks hilarische oneliners mag je je dus verwachten aan foute homograpjes. Maar Safety First: The Movie gaat zo om met die flauwe mopjes zodat ze enerzijds effectief grappig zijn en anderzijds aantonen dat ze kwetsend kunnen zijn voor wie zijn seksuele geaardheid nog moet ontdekken en plaatsen.

Safety First: The Movie is vooral erg slim en goed geschreven. Een langgerekte sitcom die niet verveelt. En wie altijd al Tomorrowland van dichtbij had willen zien maar er geen ticket voor overheeft, zal ook aan zijn of haar trekken komen.

Een echt vervelend minpunt: de ondertitels. Zij geven de grap vaak al weg voor ze uitgesproken is. Zonde ‼

Zie ook:  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com