vrijdag 4 september 2015

Zoetermeer - 'Noord Aa' | "Naturisten liever niet bij Homo-ontmoetingsplek" ‼

Het nieuwe naaktstrand aan de Noord Aa in Zoetermeer komt pal naast de ontmoetingsplek voor homoseksuelen. Naaktrecreanten vinden dat geen goed idee. Ze vragen de gemeente om een andere plek.

"Het risico is groot dat het naaktstrand een verlengstuk wordt van de homo-ontmoetingsplaats", zegt Bernd Huijser van de belangenvereniging van naturisten NFN. De vereniging heeft 150 handtekeningen van verontruste bezoekers van het naaktstrand aangeboden aan de Zoetermeerse wethouder Robin Paalvast.

De gemeente heeft plannen om het strand aan de Noord Aa anders in te richten. Omdat de naturisten nu nog tussen het kinderstrand en de grote ligweides in liggen, krijgt het naaktstrand een nieuwe plek.

Karakter
Homoseksuelen die het water in willen, moeten straks over het naaktstrand. "Zij hebben geen andere optie", zegt Bernd Huijser. "Het gevolg is een soort kruisbestuiving die ten koste gaat van het familiaire karakter van het naakstrand". Naaktrecreanten zullen dan wegblijven, verwacht de NFN.

De vereniging was er juist over te spreken dat in Zoetermeer tot nu toe naaktrecreatie en plekken voor seks in het openbaar duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Op veel andere plaatsen is dat niet het geval.

De vereniging heeft er geen moeite mee dat de naaktrecreëerders aan de Noord Aa gaan verhuizen, maar ziet nog meer bezwaren tegen de locatie die de gemeente voor ogen heeft. Op die plek loopt de bodem van de plas steiler af en is er meer stroming, waardoor het vooral voor ouderen gevaarlijk wordt om het water in te gaan.

Daar komt nog bij dat de naaktrecreanten op de oude plek gebruik konden maken van douches en toiletten. Op de beoogde plek ontbreken deze faciliteiten.

Huijser zegt een 'logische' plek voor het naaktstrand in gedachten te hebben, maar wil die nog niet kwijt omdat de vereniging eerst nog in gesprek gaat met de gemeente. Paalvast heeft de NFN daarvoor inmiddels uitgenodigd.

Zie ook:  

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com