zaterdag 12 september 2015

Italië – Wetenschappelijk Onderzoek | "Homofobie is een psychische stoornis"

Homofobe mensen hebben in de meeste gevallen ook ernstige psychische problemen. Dat is de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek gedaan door enkele Italiaanse universiteiten. Een groot aantal psychologen wisten een link te leggen tussen mensen die een ziekelijke haat koesteren tegen homo's en lesbiennes en andere psychologische stoornissen. De resultaten werden afgelopen week gepubliceerd in het vooraanstaande medische tijdschrift 'Journal of Sexual Medicine'.

In het onderzoek werden de deelnemers uitvoerig bevraagd over hun geestelijke gezondheid en de mate van een aantal gevoelswaarden zoals egoïsme, gevoelloosheid en agressiviteit. Volgens de wetenschappers is er een duidelijke link te leggen naar personen die psychotische stoornissen hebben en personen met overmatige homofobe gevoelens. Bij mannen is deze stoornis en dus homofobie beter en vaker aantoonbaar dan bij vrouwen.

"Nadat reeds honderden jaren wordt gediscussieerd of homoseksualiteit een ziekte is hebben wij met ons onderzoek aangetoond dat homofobie de echte ziekte is die genezen dient te worden. Homofobie is een bewezen psychologische afwijking die meer aandacht verdient", aldus de leider van het onderzoek, Emmanuele Jannini van de Universiteit Vergata in Rome.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


    ◄  Mexico - 2013 - Katholieke Bisschop: "José Raúl Vera López"