zondag 15 maart 2015

Thalys–werknemer geschorst na een Homofobe opmerking op perron in Parijs

Een medewerker van Thalys is geschorst nadat die een Nederlands lesbisch koppel gesommeerd had om te stoppen met kussen op het perron in het station Paris-Nord. Thalys komt een dag na de start van een internetpetitie met tekst en uitleg over het incident.

All Out activiste 'Mirjam van Heugten' nam in februari afscheid van haar vriendin 'Claire'. Op een bepaald moment stapt een boze treinbegeleider naar het koppel toe en beval hen te stoppen met kussen omdat dit niet getolereerd werd. De man zou gezegd hebben dat hij geen probleem had als een man en vrouw al kussend afscheid van elkaar nemen.

Mirjam diende op 18 februari een klacht tegen de man in maar kreeg tot begin deze week geen bericht van Thalys. Een dag nadat ze via All Out een petitie opstartte kwam Thalys donderdag met een mededeling. "We zijn onmiddellijk een onderzoek gestart", klinkt het donderdag. "Dat onderzoek heeft geleid tot de schorsing van de betrokken medewerker".

Thalys zegt elke daad van homofobie te veroordelen. "Wij staan voor openheid en respect".

De Petitie op AllOut.org werd ondertussen door meer dan 70.000 mensen onderschreven.

Zie ook: 
Thalys-werknemer geschorst vanwege Homofobie  Thalys door stof na 60.000 handtekeningen tegen Homofobie  /  Thalys · Wiki 
Thalys schorst Homofobe medewerker  /  Thalys onder vuur door Homofobe medewerker  /  Thalys schorst Homofobe medewerker

bron: GayLive.be