donderdag 19 maart 2015

Engeland | De acceptatie van een Homo-kind "minst waarschijnlijk" in Londen

Londen telt de meeste inwoners die een homo- of transgender kind 'niet zouden accepteren'. PinkNews liet hierover een enquête uitvoeren onder 1.683 volwassenen in heel Groot-Brittannië. Eerlijk gezegd vind ik (Erik Feenstra) het aantal ondervraagden nogal aan de magere kant om daar zo'n zwaarwegende conclusie aan te verbinden.

Hoe dan ook: volgens de uitkomsten blijken Londenaren vijf keer minder dan landelijk gezien bereid om een roze kind te steunen. Je zou verwachten dat een metropool het wat dat betreft beter doet dan het achterland, zeker een voor tolerant doorgaande metropool als de Britse hoofdstad. Je vraagt je meteen af hoe zo'n vraag in 'good old Amsterdam' zou uitpakken. Onze hoofdstad staat ook bekend als vrij en tolerant, maar keer op keer blijkt ook hier dat die tolerantie 'flinterdun' is.
 
Volgens 'Benjamin Cohen' van PinkNews is de enquête 'een eye-opener' die een heel ander beeld laat zien dan de reputatie van Londen als homovriendelijkste stukje Brittannië: "Afgezien van de liberale, grootstedelijke elite zijn er kennelijk veel mensen in de hoofdstad die negatief reageren als hun kind homo- of transgender trekjes zou vertonen. Dit toont aan dat er behoefte is aan ondersteuning, educatie en bewustwording om gezinnen te helpen een veilige omgeving te creëren om een kind uit de kast te laten komen". Zo'n conclusie klinkt prachtig, maar eigenlijk weten we dát al jaren …
 
bronnen: Gay.blog.nl - Erik Feenstra / PinkNews.co.uk / YouTube.com