vrijdag 20 maart 2015

Franse modekoning 'Jean-Paul Gaultier' stopt Manneken Pis in HoLeBi-outfit ‼

Speciaal voor de Belgische HoLeBi & Trans Pride parade, die jaarlijks in Brussel wordt gehouden, heeft de Franse modekoning 'Jean-Paul Gaultier' een feestelijke outfit ontworpen voor 'Manneken Pis', en dit naar aanleiding van de 20ste editie van de Belgische Pride die dit jaar plaatsvindt op 16 mei.

Op 30 april wordt het tijdelijke nieuwe kostuum van Manneken Pis in aanwezigheid van de ontwerper, die zelf openlijk homo is, onthuld. En na een receptie op het stadhuis trekt er een mini pride stoet door het centrum via een speciaal uitgestippelde route, met een halte bij Manneken Pis rond 20.00 uur. Nadien volgt nog een grote party in Smouss Café, opgeluisterd door DJ C-Snow.

Dit jaar gaat alles door onder de naam Pride.be. Voorheen was dat de Belgian Lesbian, Gay Pride en eerder Belgian Pride. Die vindt dit jaar plaats van 14 t/m 16 mei, met op 16 mei het hoogte punt, de grote optocht door Brussel. Verder vinden er gedurende de Pride week ook in verschillende steden activiteiten plaats voor HoLeBi's & Transgenders in teken van de Pride.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com