zaterdag 21 maart 2015

GaySite.nl - Jos Ahlers - Roze Polder - Column | "Weg met Dolce & Gabbana" ‼

Oh, heerlijk, we hebben weer een controverse. Sterker nog: 't is bijna slaande ruzie. Ze vechten elkaar bijkans de VIP-ruimte uit. Nee, het is dit keer niet de organisatie van de Gay Pride, maar het zijn Dolce & Gabbana in de ene hoek en Sir Elton John in de andere.

Wat wil het geval ?! In een interview spraken de modepopjes zich nogal stevig uit tegen homostellen met kinderen. Daar hebben ze het niet zo op. Ze geloven dat kinderen moeten opgroeien in traditionele gezinnen. Dus pappa, mamma en kroost. Geen gekkigheid met twee vaders, een ivf-behandeling en een draagmoeder. Daar, zo stelden de heren, komen 'synthetische' kinderen uit. En blijkbaar zijn, in de ogen van D&G, synthetische kinderen minder waard dan andere kinderen.

Ik dacht ik zoek het toch even op. Volgens de Dikke van Dalen betekent synthetisch 'kunstmatig vervaardigd langs chemische weg'. Strikt genomen hebben ze dus een beetje gelijk. Het belangrijkste deel van het proces, dat stuk in de baarmoeder, lijkt me uiterst natuurlijk, maar het eerste stukje, de bevruchting, is kunstmatig en er komen ook wat chemicaliën aan te pas.

Afgezien van deze taalkundige toevalstreffer slaat het denkwerk van de heren D&G natuurlijk nergens op. Er is een verhuiswagen met wetenschappelijk bewijs dat laat zien dat kinderen net zo gezond opgroeien bij twee homo's als bij een gemengd paar. Bovendien groeit een groot deel van de kinderen tegenwoordig sowieso op in een gebroken of samengesteld gezin, dus dat nostalgische beeld van het traditionele gezin dat D&G oproepen is een zware overdrijving. Ook in het rabiaat katholieke Italië.

Elton John, zelf vader van twee synthetische kinderen, knapte bijna uit zijn synthetische colbert toen hij de opmerkingen van D&G onder ogen kreeg. Hij wreef zijn synthetische haar uit zijn ogen en ging los. Hij noemde Dolce & Gabbana net zo ouderwets als hun kleding.

Grappig dat nou net Elton John, ook niet de hipste, die opmerking maakt.

Verder riep Sir Elton direct op tot een wereldwijde boycot van het Italiaanse modemerk. En al zijn vrienden deden meteen mee. Victoria Beckham, Ricky Martin en zelfs Martina Navratilova (draagt zij D&G ?!) zouden niet meer dood gevonden willen worden in Dolce & Gabbana. Zelfs de hoofdredacteur van het D&G magazine stapte gekwetst op.

Persoonlijk vind ik dat iedereen het volste recht heeft op zijn eigen mening. Ook als die mening aantoonbaar dom is. En dat is de mening van de heren Dolce & Gabbana natuurlijk. Wat zij geroepen hebben getuigt van een totaal gebrek aan kennis en van weinig menselijk gevoel. Maar, dat mag.

Als we met zijn allen besluiten geen D&G meer te dragen omdat die troep spuuglelijk is en omdat iedereen die het draagt er uit ziet als een Veerkampje, dan ben ik het daar mee eens. Maar oproepen tot een boycot omdat een mening je niet aanstaat, hoe dom en beledigend ook, gaat mij te ver.

En toen gingen de heren Dolce & Gabbana echt over de schreef. Ze plaatsen een tweet met de tekst "Je suis D&G". Daarmee vergeleken ze zichzelf rechtstreeks met de helden van Charlie Hebdo die stierven omdat ze het recht op vrije meningsuiting hoog hielden. Ai ‼ Twee belasting ontduikende miljardairs, die doelbewust een rel creëerden, vinden het blijkbaar kies zich te vergelijken met twaalf dodelijk slachtoffers van religieus terrorisme.

En nu blijft er, ook voor mij, nog maar een ding opzitten: "Boycot Dolce & Gabbana" ‼

Zie ook:  Dolce & Gabbana kiezen eieren voor hun geld  /  Dolce & Gabbana krabbelen terug  /  Hoofdredacteur D&G neemt ontslag

bronnen: GaySite.nl - Jos Ahlers / YouTube.com