dinsdag 10 maart 2015

Jamaica – 'Gay, You Should Die' | "Homo jongeren doodgestenigd in Jamaica"


Het blijft maar uit de hand lopen in Jamaica. Onlangs is er een video opgedoken waarin te zien is hoe enkele homo jongeren dood worden gestenigd. De jonge slachtoffers zijn vermoedelijk tussen de 19 en 21 jaar oud.

In de video zie je een jonge man met lang haar in een plas bloed liggen waarna hij nog een steen naar zijn hoofd gesmeten krijgt waarna hij hevig begint te bloeden uit zijn hoofd. Het is niet duidelijk of de jongen nog in leven is of meteen sterft. Daarnaast hoor je in de video tal van mensen homofobe woorden roepen naar de jongeman zoals onder andere 'Gay, you should die'.

De jongeman in de video die wordt gestenigd is niet het enige slachtoffer, nog enkele andere jonge homo's ondergaan hetzelfde lot. Men vermoedt dat de feiten al dateren van een week geleden en dat deze zich afspeelden in Montego Bay.

Dezelfde plaats waarin 2013 al een jonge homo werd vermoord. Het is niet de eerste gewelddadige aanval op HoLeBi's in Jamaica en eerder kwam het land in het nieuws door een video waaruit bleek dat jonge homo's en transgenders gedwongen zijn te leven in riolen en daarbij regelmatig het slachtoffer worden van homofoben.

Zie ook:  Alleged Gay Youth Stoned to Death in Jamaica  (Let op ‼ - Schokkende beelden ‼ → Inclusief video van de steniging)
 
bronnen: HoLeBi.info / Minority-Insight.org / GayStarNews.com / YouTube.com