zaterdag 14 maart 2015

Ikea stopt Live-brochure in Rusland omwille van verbod op Homo-propaganda

De Zweedse meubelgigant 'Ikea' stopt met het uitgeven van de online brochure 'Live'. Dat blijkt uit een persbericht dat de firma vrijdag plaatste op de plek waar tot nu toe het tijdschrift te zien was. In het magazine zijn soms ook HoLeBi-koppels te zien.

En dat is in Rusland homopropaganda. Rusland bestraft het promoten van niet-traditionele relaties bij minderjarigen. In november 2013 was er al gedoe rond een lesbisch koppel in een Ikea-brochure.

Ikea is dat nu beu en stopt het tijdschrift in Rusland. 'Live' wordt in 25 landen over de hele wereld uitgegeven, maar de verhalen zijn overal gelijk: "Mensen vertellen over de inrichting van hun huis met Ikea-producten".

Zie ook: 
IKEA stopt met Russisch tijdschrift uit angst voor kritiek  IKEA stopt woonmagazine Rusland om wet tegen Homo-propaganda    

bronnen: ZiZo-magazine.be / Gay.blog.nl


IKEA stopt met 'Life'stylemagazine met 'Homo-propaganda' in Rusland

Het online magazine 'Live' van IKEA zal niet langer in Rusland verschijnen. De reden: "Soms komen er ook homoseksuele stellen in het tijdschrift voor, en omdat kinderen dat zouden kunnen lezen, is het in strijd met de Russische anti-homowet".

Dat blijkt uit een persbericht dat IKEA vrijdag plaatste op de plek waar het tijdschrift tot voor kort te lezen was.

IKEA schrijft dat het bedrijf zelf besloten heeft het tijdschrift terug te trekken, omdat het zich naar eigen zeggen wil houden aan de wetten van het land waarin ze actief zijn.

Omstreden wet uit 2013
In dit geval gaat het om artikel 6.21 van de Russische wet die  "propaganda ten aanzien van niet-traditionele seksuele verhoudingen voor minderjarigen" verbiedt. De 'anti-homowet' werd in 2013 door de Doema, het Russische parlement aangenomen. Met name in Nederland leidde de wet vlak voor de Olympische Spelen in het Zuid-Russische Sotsji tot veel protest.

Maar wat is er nu in de ogen van sommige Russen mis met het reclameblaadje van de meubelfabrikant ?! 'Live' wordt in 25 verschillende landen uitgegeven, maar de verhalen zijn overal hetzelfde (HIER kun je de Nederlandse versie lezen). In het tijdschrift vertellen de mensen over de inrichting van hun huis – vanzelfsprekend met spullen van IKEA.

De verhalen kunnen in Rusland echter doorgaan voor homo-propaganda als er stellen van hetzelfde geslacht over hun inrichting praten.

Zie ook:  IKEA stopt in Rusland met magazine 'Live' vanwege 'Homo-propaganda'  Ikea wijkt vanwege anti-Homowet in Rusland

bronnen: Z24.nl / YouTube.com