zondag 19 mei 2013

Eurovisie Songfestival | 'Anouk' eindigt als 9e in de finale van het Songfestival


                
Anouk is met 114 punten op de negende plek geëindigd van het Eurovisie Songfestival 2013 in Malmö, Zweden. Dat is de beste pres- tatie in jaren voor Nederland.

In de halve finale op dinsdag 14 mei eindigde Anouk samen met België op een gedeelde vijfde plaats.

Van België kregen we de volle twaalf punten.


bron: Songfestival.nl
                      
 


Emmelie de Forest uit Denemarken wint met 'Only Teardrops' het Eurovisie Songfestival 2013

De 58e editie van het Eurovisie Songfestival is gewonnen door Denemarken ‼ Emmelie de Forest met het lied 'Only Teardrops' kreeg in totaal 281 punten. Anouk eindigde op een mooie negende plek met 114 punten.

Het Nederlandse publiek gaf 12 punten aan België, 10 punten aan Denemarken en 8 punten aan Malta.

bron: Songfestival.nl





Stemfraude bij de Finale van het Eurovisie Songfestival ?!

De president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev heeft een diepgaand onderzoek gelast naar de uitslag van het Eurovisie Songfestival in zijn land. De reden: Azerbeidzjan gaf grote buur Rusland afgelopen zaterdag nul punten. En dat kan niet kloppen, volgens regerings- functionarissen.

Azerbeidzjan, winnaar in 2011, eindigde als tweede op het liedjesfestijn, achter winnaar Denemarken. Die tweede plaats werd mede behaald door de 12 punten die de Russen de oude deelrepubliek toekenden. Rusland eindigde vijfde, ondanks het uitblijven van punten uit Azerbeidzjan.

Maar dat gebrek aan burenliefde wordt nu betwist door de president. Aliyev heeft een onderzoek bevolen en de stemmen worden opnieuw geteld, zo meldt de BBC. Volgens de Azerbeidjaanse ambassadeur in Rusland hebben grote groepen mensen de Russische inzending gesteund door te sms'en. 'Volgens deze data zou Rusland 10 punten van Azerbeidzjan hebben moeten ontvangen. Een mededeling hierover zal op 21 mei op de televisie worden gedaan'.

Azerbeidzjan wil al langer goede relaties onderhouden met het grote buurland, ondanks eerdere spanningen over het energie-beleid. Die goede relaties zijn ook belangrijk voor Camil Guliyev, het hoofd van de staatszender van Azerbeidzjan. Hij meldde: "Wij hopen van harte dat dit inci- dent, wellicht opgezet door bepaalde belangengroeperingen, geen schaduw zal werpen over de broederlijke relatie met Rusland".

Op wie hij doelde met de opmerking over 'belangengroeperingen', gaf Guliyev geen duidelijkheid.

bronnen: Gay.nl / De Volkskrant





Emmelie de Forest uit Denemarken wint met 'Only Teardrops' het Eurovisie Songfestival 2013

De Deense inzending 'Only Teardrops' van Emmelie de Forest heeft de 58e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen.

Het is de derde keer dat Denemarken de liedjeswedstrijd wint. De eerste keer was in 1963 met 'Dansevise' van Grethe & Jørgen Ingman, de tweede keer in 2000 met 'Fly On The Wings Of Love' van Olsen Brothers.

Denemarken kreeg in totaal 281 punten. Er werden punten uitgedeeld uit 39 landen. De puntentelling kwam tot stand door stemmen van televo- ters en een publieksjury. Het liedje van de zangeres was de grote favoriet van kenners en bij de bookmakers.

Het winnende land kreeg onder meer de befaamde 'douze points' van Servië, Italië, Frankrijk, Ierland, Slovenië en Macedonië. Nederland gaf 12 punten aan 'Love Kills' van Roberto Bellarossa, de Belgische inzending. Nederland kreeg zijn enige 12 punten eveneens van België.

De Nederlandse inzending 'Birds' van de Haagse zangeres Anouk eindigt op de negende plek. Ze wist zich dinsdagavond tijdens de eerste halve finale te kwalificeren met haar liedje. De laatste keer dat Nederland in de finale van het Songfestival te zien was, was in 2004. Nederland won voor het laatst in 1975.

Anouk trad als dertiende op in de finale van de liedjeswedstrijd en zette een vlekkeloze vertolking neer van haar liedje. De zangeres zou trots zijn op haar negende plek. "Ze is heel blij met hoe alles is gelopen", laat een woordvoerder van de omroep TROS weten.

Zangeressen
Azerbeidzjan eindigde op de tweede plek met 'Hold Me' van zanger Farid Mammadov. De top 5 bestaat verder enkel uit zangeressen. De Oekra- ïense Zlata Ognevich staat met 'Gravity' op nummer 3, de Noorse Margaret Berger met 'I Feed You My Love' op nummer 4 en de Russische Dina Garipova met 'What If' op nummer 5.

Ierland presteerde het slechtst. Het liedje 'Only Love Survives' van Ryan Dolan kreeg slechts drie punten. Ook Spanje, Finland, Frankrijk, Estland en Litouwen kregen weinig punten. De populaire Duitse act Cascada eindigde op de 21e plek en de Britse Bonnie Tyler kwam niet hoger dan een negentiende positie.

ABBA
Het Eurovisie Songfestival werd dit jaar gehouden in Malmö in Zweden. De presentatie was in handen van de Zweedse comédienne Petra Mede en de openingsact werd verzorgd door DJ Avicii, met een stuk dat speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd is door de twee heren van ABBA ... Benny Andersson en Björn Ulvaeus.

Vorig jaar won Zweedse zangeres Loreen met het liedje 'Euphoria'. Ze trad zaterdagavond vanavond op als een van de pauzeacts. Petra Mede zong een liedje over de geschiedenis van Zweden. Volgend jaar zal het Eurovisie Songfestival gehouden worden in Kopenhagen.


bronnen: NU.nl / NPO.nl / Uitzending Gemist – TROS