dinsdag 21 mei 2013

Celstraf voor Marokkaanse Homo's


                     
Twee mannen in Marokko zijn maandag schuldig bevonden aan homoseksualiteit en onfatsoenlijk gedrag in het openbaar. Beide man- nen werd vier maanden cel opgelegd.

Volgens de aanklager zijn de twee mannen van 28 en 19 jaar oud betrapt terwijl ze seks hadden in een auto. De twee ontkennen de aanklacht.

In Marokko rust net als in veel andere islamitische landen een taboe op homoseksualiteit. Mensen die schuldig worden bevonden kunnen maxi- maal zes maanden cel en ook nog eens een boete van omgerekend negentig euro krijgen.

bron: FokNieuws.nl
      

Gevangenisstraf Marokkaanse mannen vanwege Homoseksuele handelingen

Een Marokkaanse rechtbank heeft twee Marokkaanse mannen veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf vanwege homoseksuele handelingen en schending van de openbare zeden. De beide mannen ontkennen de aanklacht en gaan in hoger beroep. Dat heeft een van hun advocaten gemeld aan persagentschap AFP.

De twee mannen, van 20 en 28 jaar, werden begin mei in Témara, een voorstad van Rabat, door de politie opgepakt terwijl ze samen in een auto zaten. Volgens de aanklager zijn de twee mannen door de politie op heterdaad betrapt bij het plegen van homoseksuele handelingen.

Bij hun derde verhoor afgelopen maandag ontkenden de twee mannen de feiten die hen ten laste worden gelegd. "We waren in de wagen ge- woon aan het praten, zonder meer en zonder illegale feiten", aldus een van de mannen aan de voorzitter van de rechtbank.

Het proces-verbaal van de politie waar de aanklacht vanwege homoseksuele handelingen en schending van de openbare zeden op gebaseerd is, werd door beide mannen ondertekend, maar bevat volgens hen 'niet de exacte feiten'.

Artikel 489 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht verbiedt elke seksuele handeling tussen twee personen van gelijk geslacht, met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar.

De advocaat, die anoniem wil blijven, gaat de zaak dinsdag met de families bespreken om beroep aan te tekenen. Volgens hem berust de aan- klacht nergens op. Hij liet verder weten dat hij de beide mannen nooit zou hebben verdedigd als ze homoseksueel zouden zijn.

bronnen: COC.nl / COC Nederland