woensdag 12 juni 2013

Italië - Vaticaan | "Paus Franciscus I klaagt over 'Homolobby' in het Vaticaan"


                        
Paus Franciscus heeft vorige week geklaagd dat er een 'homolobby' gaande is in het Vaticaan. Hij deed dit tegenover vertegenwoor- digers van de CLAR, een organisatie van priesters en nonnen uit religieuze ordes in Latijns-Amerika en de Cariben. "We moeten zien wat we daaraan kunnen doen", zou hij hebben gezegd.

Hij meldde ook dat er corruptie was in het Vaticaan. Ook die zou moeten worden aangepakt.

De opmerkingen staan in een gespreksverslag dat is uitgelekt. Het Vaticaan wil niet reageren omdat het om een privé-audiëntie gaat.

De paus ontving de delegatie op 6 juni. Een van de gasten legde het verslag vast. De paus wordt geciteerd en geparafraseerd.

Er doen al langer verhalen de ronde over corruptie, een gay lobby en een machtsstrijd in het Vaticaan. De Italiaanse media berichtten hier al over in de periode voorafgaand aan het aftreden van paus Benedictus op 28 februari. Er werd gesuggereerd dat de schandalen de aanleiding vormden voor het aftreden en niet de gezondheid of hoge leeftijd.


bron: Algemeen Dagblad
     

Homolobby in Vaticaan

Aha !! De nieuwe paus zit nog maar net op zijn pauselijke zetel, of de roze medemens moet het weer ontgelden. Waren zijn voorgan- gers waren ook al niet bijster te spreken over de bewoners van 'The Land of Sodomia', Franciscus doet er maar meteen bij zijn begin een schepje bovenop en beweert dat er een homolobby in het Vaticaan bestaat: een machtige groep homoseksuelen binnen de curie. Wat die volgens de heilige vader uitspookt, is niet duidelijk, maar hij feit dat hij het over dezelfde boeg gooit als 'corruptie', voorspelt weinig goeds.

Hij deed zijn uitspraken tijdens een privé-ontmoeting op 6 juni met een religieuze federatie uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (CLAR). De notulen werden via een Chileense website openbaar. Het Vaticaan zwijgt: "Het was een privé-ontmoeting". De CLAR verontschuldigde zich
en suggereerde dat de woorden van de paus verkeerd zouden zijn weergegeven. Geruchten over corruptie en chantage in het Vaticaan doen al langer de ronde. De ophef zou volgens Italiaanse media de reden zijn geweest voor de vorige paus om af te treden.


bron: Gay.blog.nl