maandag 10 juni 2013

27 juni 2013 | Symposium Roze Ouderenzorg


                         
Donderdag 27 juni 2013 organiseert Roze 50+ (ANBO, COC, Movisie en Vilans) samen met het VU medisch centrum, Rainbow City Rot- terdam en zorginstelling AxionContinu een symposium over Roze Ouderenzorg.

Drie jaar na de uitreiking van de eerste landelijke 'Roze Loper' - het certificaat voor homovriendelijke ouderenzorg - is er veel bereikt, maar er nog nog altijd veel werk aan de winkel om de positie van roze ouderen te verbeteren. Het symposium vindt plaats van 10.00 tot 16.30 uur in woonzorgcentrum 'De Ingelanden', AxionContinu aan de Louis Armstronglaan 800 in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn.

Na de opening door staatssecretaris Martin van Rijn van VWS geeft Petra van Mastrigt een presentatie over 'de borging van De Roze Loper' en Tineke Abma van het VUmc een verhandeling over 'de verkleurde vergrijzing'. 's Middags kan iedereen een keuze maken uit drie van de negen workshops die op het programma staan.

Kosten: 35 euro, inclusief lunch, koffie en thee en een afsluitende borrel. Het symposium is voor professionals in Zorg & Welzijn, beleidsmakers wetenschappers, Roze Ouderen en andere belangstellenden.

Zie ook:  27 juni 2013 | Symposium Roze Ouderenzorg   COC Nederland

bronnen: Gay.blog.nl / Roze 50+ / YouTube.com