donderdag 13 juni 2013

Gay-topbestuurder moet rolmodel zijn


                   
Vergeet het vrouwenquotum: het is hoog tijd dat homoseksuele bestuurders uit de kast komen en in de spotlights gaan staan als rolmodel. Het gisteren gelanceerde Britse initiatief Outstanding In Business - van Suki Sandhu - roept topbestuurders op om uit te komen voor hun seksuele voorkeur.

Geen enkel bedrijf in de Britse FTSE100 of in de Amerikaanse S&P500 wordt geleid door iemand die openlijk lesbisch, homo- of biseksueel of transgender (LGBT) is, stelt Outstanding op zijn website. Het project, dat wordt ondersteund door Barclays, BP en Google, wil rolmodellen in de spotlights zetten. Ook wil het de discussie aanzwengelen dat diversiteit in de boardroom niet alleen moet gaan over de man/vrouw-verhouding maar ook over LGBT-bestuurders.

BP-topman
Op de website staat een ondersteunende videoboodschap van Lord Browne → voormalig topman van BP en homoseksueel. "Het klimaat voor LGBT-werknemers is de laatste jaren verbeterd", zegt hij. Maar er is nog werk te doen. Werknemers die op de werkvloer niet uit de kast dur- ven te komen, besteden namelijk "een groot deel van hun tijd en energie aan het geheim houden van een belangrijk deel van hun identiteit".


bronnen: De Telegraaf / YouTube.com