donderdag 13 juni 2013

Amanda Lepore komt naar Club NYX


                 
Amsterdam  –  Amanda Lepore, een levende legende, komt op vrijdag 14 juni naar Club NYX in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Vorig jaar stond ze voor het eerst op de planken in Nederland, toen trad ze op in de Bijenkorf als aftrap van Gaypride 2012.

Amsterdam beviel de diva wel en daarom keert ze terug om special guest host te zijn in Club NYX, tijdens NYX invites Room Service with spe- cial guest host: Amanda Lepore, 23.00 tot 05.00 uur. De toegang kost 10 euro (geen voorverkoop). Amanda Lepore is een Amerikaans model, nachtleven- en mode-icoon, performance kunstenaar, artiest en transgender publiek figuur.

Ze is verschenen in de reclame voor tal van bedrijven, waaronder Heatherette M.A.C Cosmetica, Mego Jeans, Swatch, CAMP Cosmetica en The Blonds. Heatherette heeft haar beeltenis gebruikt op kleding en haar ingehuurd als model (zie video).

→  Lepore is ook bekend als de muze van fotograaf David LaChapelle's, en andere fotografen, waaronder Terry Richardson. Ze nam deel aan LaChapelle's Artiesten en Prostituees 1985-2005 tentoonstelling in New York, waar ze 'woonde' in een levensgrote voyeuristische set. Amanda Lepore heeft verschillende singles uitgebracht, veel geschreven en opgenomen met Cazwell. In 2011 bracht ze haar full-length debuutalbum
'I … Amanda Lepore' uit.


bronnen: Gay.blog.nl / Club NYX / YouTube.com