maandag 17 december 2012

Stemming Oegandese Anti Homowet in 2013



Het parlement van Oeganda heeft de zeer omstreden anti homowetgeving niet voor het kerstreces behandeld. Op het voorstel was de laatste tijd toenemende internationale kritiek ontstaan.

Het parlement wil de voorstellen nu in de eerste zitting in het nieuwe jaar behandelen. Of het daarna tot wet kan worden verheven is nog een open vraag, aangezien de president van Oeganda het voorstel nog moet bekrachtigen.

In eerdere stadia van de behandeling liet hij steeds in het midden of hij dat zou doen. Afgelopen weekend zei Yoweri Museveni bij de installatie van een nieuwe aartsbisschop dat promotie van homoseksualiteit uit den boze is. "Maar", zo voegde hij er aan toe, "ik heb homo-activisten verteld dat niemand hier vervolgd of gedood zal worden om zijn geaardheid."

"We moeten er op een Afrikaanse wijze mee omgaan. Ooit waren er twee zwarte koningen die homo waren. Ze werden niet vervolgd, gevangen genomen of gedood. Maar ze schreeuwden het niet van de daken en dus werden ze gerespecteerd, al werd er natuurlijk wel eens wat ge- fluisterd."

bron: GayKrant.nl