donderdag 20 december 2012

Joost Elferink: "Pa en Moe ... Ik ben Gay"


De 18-jarige Joost Elferink heeft voor zijn ouders een zeer bijzonder kerstcadeau in petto. Joost heeft recent de liefde van zijn leven ontmoet, maar zocht nog een goed moment om dat iedereen te kunnen vertellen. In winkelcentrum De Helftheuvel in Den Bosch kwam smoorverliefde Joost toevalligerwijs een camerateam tegen van het Omroep Brabant-programma 'Onder Ons'.

Wat nog even 'Onder Ons' had moeten blijven wilde Joost - zo vlak voor de Kerst - toch dolgraag met de hele wereld en zijn ouders delen. Want: Joost heeft sinds kort een relatie en 'daar ben ik heel blij mee'.

De verrassing is dat Joost een relatie heeft met Mark, maar dat zijn vader en moeder absoluut niet weten dat hij gay is. "Pa en Moe", vertelt Joost tegen de camera en dus tegen heel de wereld, "ik ben gay en heb een vriend !!"

Joost benadrukt dat het geen grap is en dat hij er absoluut geen moeite mee heeft om zijn liefde voor Mark en geaardheid op deze manier bekend te maken. Hoe deze bijzondere 'Kerst uit de kast' verrassing valt bij zijn ouders weet Joost nog niet, maar hij heeft er vertrouwen in dat het helemaal goed komt.

bronnen: GayKrant.nl / Omroep Brabant / Joost Elferink