vrijdag 21 december 2012

Homo's gelukkiger als ze kunnen trouwen


Wetenschappers van de universiteiten van Los Angeles, San Francisco en Amherst (Massachusetts) hebben de onderzoeksresultaten van diverse recente studies omtrent geluk vergeleken en daarbij speciaal gelet op de mate van geluk die zowel homo's als hetero's zeggen te hebben. Bestudeerd werden de onderzoeksresultaten van 1.100 homo's en 35.000 hetero's.

Uit de studie komt naar voren dat homo's aangeven het gelukkigst te zijn als ze wonen in een omgeving die ze volledig erkent en waar het huwelijk is opengesteld voor paren van het zelfde geslacht. In een leefomgeving waar niet of nauwelijks wordt gediscrimineerd is er bijna geen verschil in levensgenot tussen getrouwde homo- en heteroparen.

Anders is dit op plekken waar homo's niet kunnen trouwen of hun relatie niet wordt erkend. Daar hebben homo's vaker psychische problemen en zijn homostellen minder gelukkig dan getrouwde heteroparen. Deze onderzoeksresultaten bevestigen eerdere studies waar ook uit blijkt dat homo's een minder gelukkig leven leiden als ze door hun omgeving niet geheel worden geaccepteerd. Leider van het onderzoek, Richard Wight, licht toe dat de openstelling van het huwelijk voor homoparen "een positieve invloed heeft op de levenskwaliteit van homo's en dat psychische problemen veel minder vaak voorkomen".                                         

Ook stelt hij vast dat vooral jonge homoseksuelen moeite hebben met het feit dat ze worden achtergesteld. "Homojongeren hebben in dat geval sneller de neiging om te vluchten in ongewenst gedrag. Dit kan leiden tot een verhoogd drugsgebruik of zelfs tot zelfmoord", aldus Wight.

bron: GaySite.nl