zaterdag 22 december 2012

Sir Ian McKellen is blij 'Uit de Kast' te zijn


De openlijk homoseksuele Britse acteur Sir Ian McKellen, vooral bekend als tovenaar Gandalf uit de Lord of the Rings-films en The Hobbit, heeft deze week in een kranteninterview gezegd dat hij achteraf spijt heeft dat hij tot zijn 49-ste heeft gewacht om uit de kast te komen.

McKellen is nu 73 jaar en zegt in de Daily Mail dat uit de kast komen het beste is wat hij ooit heeft gedaan. Ook laat hij weten dat hij nog nooit een homo heeft ontmoet die daar niet hetzelfde over denkt. Toch merkt McKellen op dat er zelfs nu nog jonge acteurs zijn die niet durven toe te geven dat ze homo zijn.

Ze zijn bang dat ze dan geen romantische hoofdrollen meer kunnen krijgen. Voor hen heeft hij advies: "Uiteindelijk heb ik mijzelf afgevraagd of er, als je over jezelf moet liegen, ook maar één baan ter wereld is die het dat waard is? Ik denk van niet, ook al is het nog steeds een gevoelig onderwerp in Hollywood."

Sir Ian McKellen is binnenkort te zien in een nieuwe komedieserie met de titel Vicious. Hij speelt daarin een chagrijnige homo die de hele dag niets anders doet dan kibbelen met zijn partner. Die rol wordt gespeeld door de 74-jarige Sir Derek Jacobi. Ook Jacobi is in het dagelijks leven openlijk homoseksueel. De sitcom wordt gemaakt door schrijver Gary Janetti, bekend van Will and Grace en Family Guy en wordt volgend jaar uitgezonden op de Britse zender ITV.

bronnen: GaySite.nl / Daily Mail