zaterdag 22 juli 2017

VS | Anti-LHBT groep Family Research Council misbruikt foto Chelsea Manning

Amerika  →  De Family Research Council (FRC), die in de Verenigde Staten bekend staat als haatgroep, heeft wel een heel opvallende advertentie geplaatst op hun Twitter. De advertentie impliceert dat de kosten rond de zorgverzekering van transgenders drukt op de overige kosten van het leger.

De groep houdt zich sinds 1983 bezig met het stimuleren van familie, privĂ©leven en geloof. De 'FRC' wil deze advertentie gaan gebruiken om Repu- blikeinse politici ervan te overtuigen dat zij tegen 'n wetsvoorstel moeten stemmen dat transgenders toegang zou verlenen tot een zorgverzekering, om daarmee dus kosten voor een transitie te kunnen dekken.

"Het budget voor het Amerikaanse leger moet niet uitgegeven worden aan chirurgische ingrepen om het geslacht van mensen te veranderen", staat er in de brief van voorzitter Tony Perkins, die aan het Congres verstuurd is. Tijdens het presidentschap van Obama opende het leger de deuren voor het toelaten van transgenders. Nog steeds strijden veel groepen, waaronder de FRC, tegen dit besluit.

Zie ook:  Christelijke organisatie FRC misbruikt foto van 'Chelsea Manning' in advertentie  /  Chelsea Manning Wikipedia.org

bronnen: OUT.tv / Twitter.com - FRC Action