maandag 17 juli 2017

Rotterdam Unlimited - Juli '17 | Aandacht voor Gender- en Seksuele diversiteit

Het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival Rotterdam Unlimited, dat van 25 t/m 29 juli plaatsvindt, biedt voor het tweede jaar oprij een programma met gender- en seksuele diversiteit als thema. Dit programmaonderdeel komt tot stand in samenwerking met The Hang-Out 010, een Rotterdamse ontmoetingsplek voor LGBTI-jongeren

Tijdens het grootste straatfestival van Europa zijn er onder andere een FRESH-event over cultuur en seksuele diversiteit, een Vogue Ball en een muziekline-up van jong talent met diverse achtergronden en seksuele oriëntaties. "Rotterdam Unlimited is bij uitstek het festival van verbinding. Het gaat over diversiteit in de breedste zin van het woord en dat zie je terug in de programmering. Er is zoals altijd veel aandacht voor culturele diversiteit, maar ook voor seksuele- en genderdiversiteit en de combinatie van die drie", zegt Claudia Raven van organisator Ducos Productions.

Van Podium tot Runway
Tijdens het FRESH-event op donderdag 27 juli in de Rotterdamse Schouwburg staat cultuur in relatie tot seksuele- en genderdiversiteit centraal. Rondom dit thema geven Suus te Braak (Coming In) en Rae Parnell (queer activist) een talk, wordt er met het publiek in gesprek gegaan en geven spoken word-artists hun visie. De dag erna, op vrijdag 28 juli, gaat het vanaf 19.30 uur los op de internationaal bekende VOGUE-wijze tijdens het Vogue Ball, in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Dit extravagante feest wordt mede-georganiseerd door het Rotterdamse Kiki House of Angels en zet de geometrische en gestileerde bewegingen van de beroemde Vogue-dans centraal. Internationale teams dansen in spectaculaire battles, de show gaat los op de runway en er gebeurt nog veel meer.
                                        

                                                                     
Op de slotdag van Rotterdam Unlimited is er naast het Zomercarnaval en de hoofdpodia op het Schouwburgplein en Hofplein, ook een ministage op het Schouwburgplein. Hier presenteert The Hang-Out 010 optredens van de artiesten Vangelis Sopamena, Bryan van Putten, Syldiane Osia Pinas, Sevval Kayhan en de Verse Vlechten Kweekvijver; allemaal jong talent met verschillende culturele of spirituele achtergronden en diverse gender- en/of seksuele oriëntaties.

Bijdrage leveren
Claudia Raven: "Rotterdam Unlimited is geïnspireerd door grootstedelijke diversiteit in al zijn verschijningvormen, en heeft als doelgroep 'Urban Everybody'. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en beschouwen het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan de inclusie van LGBTI-jongeren in het algemeen, maar ook LGBTI-jongeren met niet-westerse achtergronden. Dat hopen we te doen middels kunstbeoefening in de vrije tijd en dit mooie programma in samenwerking met The Hang-out 010" ‼

Zie ook:
bronnen: RotterdamUnlimited.com / YouTube.com / Facebook.com – Rotterdam Unlimited