woensdag 19 juli 2017

Vandaag (19/07) - Vierdaagse in Nijmegen | Roze Woensdag – 'Hand in Hand'

Nijmegen – Roze Woensdag  →  Al jarenlang kleurt op de tweede wandeldag van de Vierdaagse in Nijmegen de binnenstad roze. Veel wandelaars weten dat en stemmen hun outfit daarop af ‼  Sinds vorig jaar omarmen de doorkomstplaatsen Beuningen en Weurt ook 'roze'. En dat viert stichting Roze Woensdag met het leggen van een verbinding tussen de gemeenten. 
                                    
Gelegenheidsformatie Pink Rebels heeft op initiatief van Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen een Roze Woensdag-lied geschreven en treedt daarmee op verschillende podia langs de route op. Het nummer heet 'Hand in Hand' en roept op een ludieke manier het publiek en de wandelaars op om samen een stukje hand in hand te lopen. Om op deze manier stil te staan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LHBT's overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn.
                                                          

                                               
Roze Woensdag 19 juli begint in alle vroegte in Alverna. Daarna staat er een optreden gepland in Wijchen, gevolgd door een feestje in Beuningen en de tour wordt afgesloten met een paar optredens op de Roze Woensdag podia in het centrum van Nijmegen. De Pink Rebels hebben al vaker van zich laten horen. In 2014 traden zij namens Nijmegen op bij het Nationaal COC Songfestival en haalde met het nummer 'Tolerant' de wisselbeker naar Nijmegen.

Projectleider Sander Ederveen van stichting Roze Woensdag is blij met dit initiatief. "Roze Woensdag is uitgegroeid tot een feest voor iedereen. Het is fantastisch dat de gemeentes en verschillende horeca-ondernemingen Roze Woensdag ondersteunen en dat zoveel publiek en wandelaars in het roze gekleed zijn, maar we moeten niet vergeten waaróm dit 'roze feestje' gehouden wordt. 

Belangenorganisaties zoals COC Nijmegen en Dito! zijn nog steeds hard nodig, ook in Nederland. Ik vind het belangrijk dat zij op deze dag een podium hebben om hun verhaal te vertellen: Nederland is een veilig land voor LHBT's. Om dat zo te houden, moet de samenleving zich blijven uitspreken tegen ongewenst gedrag gericht aan deze groep. Hierdoor vergroot je het gevoel dat je er als LHBT'er niet alleen voor staat. Het nummer 'Hand in Hand' doet een oproep tot saamhorigheid".
                                               

                                     
Op de facebookpagina van Roze Woensdag zal bekend gemaakt worden waar en wanneer Pink Rebels te zien zijn, waar overdag de roze podia in Nijmegen zijn en wat de homohoreca verder nog in petto heeft. Kijk voor meer informatie op de website.
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – Pink Rebels / Facebook.com – NijmegenLeeft.nl  / YouTube.com