donderdag 20 juli 2017

Bohemian Rhapsody | Film over Freddie Mercury & Queen komt er nu echt aan

Bohemian Rhapsody  →  Na jarenlange geruchten over het wel of niet doorgaan van een film over Queen is de kogel nu door de kerk: de film gaat er definitief komen. Dit heeft Queen gemeld op hun eigen website, QueenOnline ‼  Freddie Mercury zal worden gespeeld door … 'Rami Malek' ‼

Pre-productie van de film begint later deze week in Groot-Brittannië. Het uiteindelijke filmen zal van start gaan in Londen, in september van dit jaar.

Een titel is ook al bekend en die ligt voor de hand: Bohemian Rhapsody. De film zal worden geregisseerd door Bryan Singer, bekend van o.a. X-Men. De eerste geruchten over zijn medewerking stammen uit november 2016. Singer dropte de afgelopen maanden al enkele hints, maar hij heeft nog niets bevestigd.

Flamboyant
Acteur 'Rami Malek' is gevraagd voor de rol van de flamboyante 'Freddie Mercury'. Zijn grootste rol tot nu toe speelde hij als computer-hacker in Mr. Robot, waarvoor hij vorig jaar een Emmy in de wacht heeft gesleept.
                                                
                                                     
                                                                        
Eerder was Sacha Baron Cohen benaderd (Ali G, Borat, Brüno, The Dictator), maar die haakte af vanwege een verschil in inzicht.

Queen-gitarist Brian May en drummer Roger Taylor hebben Malek geprezen vanwege zijn toewijding aan het project ‼ "Hij leeft en ademt Freddie nu al, wat geweldig is". Ook Bryan Singer krijgt een pluim: "Hij is een regisseur met een geweldige fantasie en veel stijl".

Live Aid
"Een belangrijk deel van de film gaat over het optreden tijdens Live Aid in 1985", aldus de bandleden van Queen.  

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Winq.nl / YouTube.com