woensdag 19 april 2017

Vanavond - Verkadefabriek · Den Bosch · 20.45 uur | Roze Film: "PrEP & ME" ‼

Den Bosch – Documentaire "PrEP & ME"  →  In de aanloop naar Roze Zaterdag worden er drie roze documentaires vertoond. Vanavond zie je "PrEP & ME". Na afloop vindt er een nagesprek plaats met makers en andere betrokkenen.

PrEP: Wonderpil ?!  Of Pretpil ?!  Voor het eerst verschijnt er een Nederlandse documentaire over PrEP, de nieuwe Hiv-preventiepil.

Tim Dekkers, die in de jaren tachtig en negentig vrienden aan Aids verloor, volgde een jaar lang drie deelnemers aan het Amsterdamse onder- zoek: Justin van 24, Dirk van 35 en Herman van 68. Ze vertellen openhartig waarom ze PrEP slikken en wat het effect van de pil is op hun (seks) leven  Er is ook de kritiek: PrEP is volgens tegenstanders een vrijbrief voor losbandige seks van homomannen, met een explosie van soa's tot gevolg. Zij noemen PrEP een 'pretpil'. In de documentaire geven alle betrokkenen en vele experts hun meningen over PrEP.

Woensdag 17 mei vindt de tweede roze filmavond plaats met de documentaire 'Over the Rainbow' en woensdag 14 juni de derde roze film- avond met 'Het zaad en de 11 eitjes' & 'Gedeeld door Drie'.

Nagesprek
Na afloop van de film 'PrEP & Me' kun je in gesprek met filmmaker Tim Dekkers en hoofdpersoon Dirk. 

Filmgala
Op zaterdag 17 juni vindt het Roze Filmgala plaats met drie films en een smakelijke maaltijd. 

Woensdag 19 april 2017    's-Hertogenbosch    De Verkadefabriek    20:45 uur    Filmzaal 2    De Nederlandse Documentaire: "PrEP & ME" ‼

bronnen: COC·NoordoostBrabant.nl – Redactie BosschRoze (mail) / YouTube.com