dinsdag 18 april 2017

Amsterdam - Gay Pride 2017 | "Gay Pride breidt programma uit naar 9 dagen"

Amsterdam – Gay Pride 2017  →  Na de EuroPride van vorig jaar, die twee weken duurde, organiseert de Amsterdam Gay Pride dit jaar negen dagen lang evenementen in de stad.

Vorig jaar was Amsterdam aan de beurt om 'EuroPride' te organiseren. De stad stond toen twee weken lang in het teken van LHBTI's, van cul- turele evenementen tot sport en natuurlijk feesten  In navolging van dat succes worden dit jaar meer evenementen georganiseerd voorafgaand aan de Canal Parade op 05 augustus 2017.  Pride Amsterdam begint op 29 juli en duurt tot en met 06 augustus 2017.

Walk en Park
Net als vorig jaar staat op 29 juli het Vondelpark in het teken van LHBTI's en ook de Pride Walk vindt weer plaats. Om 12 uur 's middags wordt de Pride Walk van de Dam naar het Vondelpark gelopen, daar zijn 's middags optredens, activiteiten en er is een Rainbow Market.

De openluchtbioscoop op de Nieuwmarkt wordt ook weer voor twee dagen geopend, op 02 en 03 augstus 2017.
                           
                                         
Zandvoort
Nieuw dit jaar is "Pride at the Beach" in Zandvoort  Op 31 juli 2017 wordt daar een 'kleine optocht' georganiseerd over het strand naar het stadshuis. Daar worden de deelnemers ontvangen door burgemeester 'Niek Meijer' en wordt de Regenboogvlag gehesen. De rest van de dag zijn er activiteiten in Zandvoort, het programma voor de andere dagen (van 29 juli tot en met 02 augustus 2017) volgt nog.

Amsterdammers die zelf iets willen organiseren kunnen hun activiteiten via de website van de Amsterdam Gay Pride doorgeven.

Zie ook:


bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Twitter.com – Blog.nl / Twitter.com – Lukas Arends → Het Parool