donderdag 20 april 2017

Ontmoetingsplaats 'Leikant' | Hek bij Homo·bosje 'Riel' opnieuw onder de loep

Homo-ontmoetingsplaats "Leikant"  →  Mocht er bewijs zijn dat het bos dat wordt gebruikt als homo-ontmoetingsplek (HOP) in Riel al meer dan dertig jaar openbaar is, dan is de vergunning voor een hek daar wellicht onterecht verleend ‼  Dat bleek woensdagavond tij- dens een hoorzitting van de Bezwaarschriftencommissie van de gemeente Goirle ‼  De stichting 'Keelbos', die opkomt voor bezoekers van HOP's in heel Nederland, wil het hek weg. 

In mei 2014 heeft Chris Wilaras, eigenaar van 'Platinum Stable', een vergunning aangevraagd om een hek te bouwen rond het bos. De HOP is via de parkeerplaats Leikant aan de A58 nog steeds bereikbaar, maar dat vindt stichting Keelbos niet voldoende.
                           
Stichting Keelbos haalde tien bezwaarpunten aan. "Die wat de gemeente betreft lang niet allemaal van belang zijn", aldus de juridische adviseur van de gemeente Goirle.

Bij de vergunningverlening is onderzocht of er al langer dan 30 jaar sprake is van een vrij toegankelijk bos, aldus de ambtenaar. Dan is er sprake van gewoonterecht. Uit de koopakte met Wilaras zou blijken dat dat niet is. Voorzitter C. Crombach van de commissie wil daar meer bewijs voor, zo gaf hij aan. Dat zou een reden kunnen zijn om een vergunning te weigeren. Het college van B en W beslist uiteindelijk op basis van advies van de bezwarencommissie.
                                     
                                           
Oproep van Stichting Platform Keelbos

Dag mensen,

Kom jij al meer dan 30 jaar op HOP Leikant of ken je iemand die weet dat deze ontmoetingsplaats meer 30 jaar bestaat, stuur dan een verklaring – waaruit blijkt dat dat het bos toen al vrij toegankelijk was – naar onderstaand mail-adres.

Mogelijk heeft iemand een tijdschrift uit die tijd waar de HOP in is vermeld of een brief / artikel over Homo-ontmoetingsplaats Leikant.

We zoeken meer bewijs over de "leeftijd" van HOP Leikant omdat de voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Goirle zijn twijfels had over de door ons ingediende verklaringen.

Groeten,

Anthony Mathijsen
Stichting Platform Keelbos  
         
Stuur je verklaring naar het mail-adres van: GayNieuws.blogspot.nl → dan zorgen wij dat deze bij Stichting Platform Keelbos terecht komt. Of neem contact op met Anthony Mathijsen via: het invulformulier op de website van Stichting Platform Keelbos ‼
                      
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Platform-Keelbos.org / Twitter.com – Roze Golf / Twitter.com – Brabants Dagblad