zondag 16 april 2017

Amsterdam | "19 april 2017 manifestatie om LHBT's in Tsjetsjenië te steunen"

Homoseksuele mannen in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven.  Begin april meldde een Russische krant dat er een ware heksenjacht was begonnen om 'verdachte' mannen op te sporen en in geheime gevangenissen op te sluiten  De Russische krant is inmiddels 'bedreigd door Tsjetsjenen'.

► Woensdag 19 april 2017 vindt op het Homomonument in Amsterdam van 19.00 tot 20.00 uur een protestmanifestatie plaats, een initiatief van Russische en Nederlandse LHBTI-activisten, COC Nederland, Amnesty International en Secret Garden.
     
Volgens vrijgekomen mannen zou er gemarteld worden en onderdruk gezet om namen te noemen van andere homoseksuelen. Zeker 3 mannen zouden om het leven zijn gekomen.  Ramzan Kadyrov – de president van Tsjetsjenië – ontkent alle beschuldigingen en beweert dat homosek- sualiteit in zijn land niet bestaat.

Amnesty International roept de Russische autoriteiten op om te onderzoeken of er in de deelrepubliek Tsjetsjenië inderdaad homo's worden ontvoerd, gemarteld en vermoord en wil dat er stappen worden ondernomen om ze te beschermen. Amnesty is een petitie gestart om dit kracht bij te zetten.
                                     
                                        
Nederland – Amsterdam:

België – Brussel:

Engeland  Londen:

Extra:

Bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Homo Krant / Twitter.com – COC Nederland