dinsdag 24 januari 2017

UK | "Homoseksuele 'Allo 'Allo-acteur Gorden Kaye (René Artois) overleden" ‼

Engeland – Gordon Kaye  'Allo 'Allo  René Artois    De homoseksuele Britse acteur 'Gorden Kaye' is op 75-jarige leeftijd overleden

Dat heeft de BBC, de omroep waarbij hij wereldberoemd werd door zijn rol in de komedie 'Allo 'Allo, maandag 23 januari 2017 bekendgemaakt.

Gordon Kaye speelde in alle 84 afleveringen van de ook in Nederland uitgezonden serie café-eigenaar René Artois. Vanuit z'n bar in Frankrijk werd onder het toeziend oog van de Duitse bezetters het plaatselijk verzet georganiseerd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gordon Kaye werd alom geprezen voor zijn "geweldig komische talent". Zijn doorbraak op televisie dankte hij aan 'Coronation Street'. In deze soapserie speelde hij Bernard Butler, de neef van Elsie Tanner.
                                                  
                                                   
Voordat hij enorme faam verwierf als René Artois, met zijn 'steenkolenfrengels' tegen onder anderen Gestapoofficier Herr 'Otto Flick' en diens maîtresse Helga, was hij onder meer te zien als gast in successeries als "Till Death Us Do Part""It Ain't Half Hot Mum" en "Are You Being Served" ?! 

Gordon Kaye's laatste TV-optreden was een eenmalige return van 'Allo 'Allo in 2007. "Met René Artois heeft hij een plek verdiend in de 'Hall of Fame' van de komedie", loofde BBC-afdelingshoofd Shane Allen. "Zijn werk leeft voort"

Zie ook:
bronnen: NU.nl / YouTube.com