woensdag 25 januari 2017

Gay&Night stopt | "De Januari-editie van Gay&Night Magazine was de laatste"

Gay&Night Magazine    De editie van Gay&Night Magazine die eind december verscheen is de laatste. Dat hebben de makers van het gratis blad op hun Facebook-pagina laten weten   Waarom 'het blad', dat maandelijks gratis werd verspreid over meer dan 350 loca- ties in Nederland, Vlaanderen en Brussel, stopt is onbekend.  Het magazine bestond sinds 1997 en werd sinds 2006 maandelijks door OUT Media uitgegeven.
                   
Gay&Night Magazine  →  Hoofdredacteur 'Martijn Tulp': "We kijken met gepaste trots terug op de meer dan 125 edities die we hebben mogen maken. Naast de vele artikelen over uitgaan, prides, entertainment, reizen en LHBT-emancipatie, zijn we vooral erg trots op de artikelen die we maakten, die LHBT-asielzoekers hielpen met hun aanvraag voor een verblijfsvergunning. Erg mooi dat we een positieve bijdrage hebben kunnen leveren. En nu is het tijd voor iets nieuws".
                                
                                                 
                                                                   
Gay&Night Magazine  →  Het 'Gay&Night Magazine' was een initiatief van de gebroeders Alex Kröner en Arjan Kröner. Zij brachten in 1997 een krant uit ter gelegenheid van 'Gay Pride' en besloten daar een maandelijkse uitgave van te maken.  Na het overlijden van mede-oprichter Alex Kröner in november 2004, heeft zijn broer Arjan het bedrijf Jerry Alexanders Media MP&D BV alleen voortgezet. In maart 2006 werd het blad door de rechter in staat van faillissement verklaard. OUT Media nam het magazine over en in oktober 2014 werd feestelijk de 200e editie onthuld. Ondanks diverse malen een restyling en de lancering van een online-versie heeft 'Gay&Night Magazine' niet kunnen overleven.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GaySite.nl / Gay-Night.nl / Yumpu.com / GayNieuws.blogspot.nl / Facebook.com – GaySite.nl