zaterdag 28 januari 2017

Brazilië – 'LGBT-fobie' | "Elke 25 uur sterft er minstens één LGBT in Brazilië" ‼

Brazilië  "LGBT-fobie"  →  Elke 25 uur sterft er minstens één HoLeBi of Transgender in 'Brazilië'. Dat stelt Grupo Gay da Bahia (GGB) ‼

Grupo Gay da Bahia heeft in 2016 343 overlijdens geteld waarbij HoLeBi-fobie en/of Trans-fobie een factor is: 173 Homomannen, 144 Trans- genders, 10 Lesbiennes en 4 Biseksuelen.

 12 slachtoffers waren 'Hetero'. Ze werden vermoord omdat ze een relatie hadden met een 'Biseksueel' of 'Transgender' of omdat ze nauw verbonden waren met de LGBT-gemeenschap   Zo werd "Luiz Carlos Ruas" (Luiz Carlos Rosas) vermoord op Kerstdag in de metro van São Paulo, omdat hij was tussengekomen in een aanval gericht op een homoman en een transgender.

Bijna de helft van de slachtoffers werd gedood door een vreemde: een klant in het geval van sekswerkers of een onenightstand.
                                                                                    

                                          
Onderschatting
"Omdat er geen officiële statistieken zijn van haatmisdrijven, is dit een onderschatting" ‼, stelt "Luiz Mott" die de gevallen wel registreert en de website Quem AHomotransfobia Matou Hoje ("Wie heeft Homofobie vandaag vermoord") beheert.

Grupo Gay da Bahia volgt mediaberichten voor het jaarrapport. Bovendien registreren 168 steden in Brazilië wel HoLeBi-fobe en Trans-fobe haatmisdrijven. 

Stijging
Luiz Mott en Grupo Gay da Bahia doen al 37 jaar deze oefening. In 2000 telde GGB 130 moorden, in 2010 het dubbele. In 2015 318 gevallen. In de 22 eerste dagen van 2017 zijn al 23 LGBT's vermoord.

bronnen:  ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com / Facebook.com – Gay Star News