donderdag 8 september 2016

UK - GMFA - Living With HIV - Video | "Gays vertellen hoe zij met HIV leven" ‼

UK – GMFA  →  Hoewel 'Hiv' tegenwoordig beter te behandelen is dan ooit, heerst er nog wel een groot stigma.  Onderzoek wijst uit dat mensen die 'Hiv-positief' zijn dubbel zoveel kans hebben om in een depressie te raken ‼ Ook kan het voor snellere verspreiding zorgen als men bang is om zich te laten testen.

Om dit stigma tegen te gaan heeft gezondheidsorganisatie Gay Men Fighting Aids (GMFA) een nieuwe campagne gelanceerd: 'Living With HIV'. Deze campagne brengt verschillende Hiv-positieve mannen bijeen die vertellen wat voor invloed de diagnose op hun leven heeft gehad.

Elke man in de video zegt dat Hiv het hebben van een relatie of 't genieten van het leven niet in de weg heeft gestaan. Hun advies: "Wees open en eerlijk over Hiv, dan kunnen mensen het niet tegen je gebruiken".

Voorzitter van de GMFA  Ian Howley  verklaart over de reden van de campagne: "Om het Hiv-stigma compleet uit te bannen moeten de hou dingen binnen én buiten de gay-community worden veranderd  Hiv-stigma's beïnvloeden niet alleen diegenen die 'leven met Hiv', maar ook de mensen die zich niet durven te testen uit angst en het liever niet willen weten".

Ian Howley vervolgt: "Deze houding kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot een late diagnose, wat minder effectieve behandeling betekent en een grotere kans op verspreiding van besmetting".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com