dinsdag 6 september 2016

Noorwegen | "Noorse koning 'Harald V' spreekt zich openlijk uit voor LHBTI's"

Noorwegen  →  De Noorse koning Harald V heeft zich openlijk uitgesproken voor homo's. Tijdens een speech voor 1500 mensen sprak hij de magische woorden:  "De Noorse bevolking bestaat uit meisjes die van meisjes houden, jongens die van jongens houden en jon gens en meiden die van elkaar houden". Iets wat wij onze Willem-Alexander nog niet hebben horen zeggen.

Tijdens de speech praat de Noorse koning ook over religie & acceptatie.  "Jij bent Noorwegen, wij zijn Noorwegen. Mijn grootste hoop voor Noor- wegen is dat we ervoor zorgen dat we voor elkaar blijven zorgen - en dat we dit land verder kunnen opbouwen op basis van vertrouwen, solida- riteit en vrijgevigheid".

Nederlandse acceptatie 
Harald V is niet de eerste royalty die zich uitspreekt over diversiteit. Zo stond Prins William in juni op de cover van het LHBT-blad Attitude  Onze Willem-Alexander heeft zich tot op heden nauwelijks uitgesproken over homoseksualiteit en gelijkheid. Hij maakte alleen een kleine ver- wijzing in de troonrede van 2014. Máxima daarentegen wel, zij opende onlangs nog een congres over transgenderzorg.

Zie ook:

bronnen: Gay.nl / YouTube.com