zaterdag 10 september 2016

USA - Casil | "17-jarige Trans-jongen en model meteen aan top door transitie"

Een Amerikaans transgender model krijgt meer top aanbiedingen sinds zijn transitie bijna helemaal rond is.  Casil McArthur begon met modellenwerk op de leeftijd van tien jaar, toen nog als meisje ...  Maar nu op de leeftijd van 17 jaar is hij een veel gevraagd mannelijk model voor grote namen als Calvin Klein, Saint-Laurent en de Italiaanse Vogue.

Casil McArthur begon vorig jaar met een hormoonkuur nadat hij al langer wist een jongen te zijn geboren in een meisjes lichaam.  Daardoor is zijn carrière plots in de lift geschoten  Toch is het nog niet allemaal rozengeur en maneschijn, want door de hormoonkuur heeft hij last van en- kele bijwerkingen zoals acne en menopauze effecten. Maar desondanks werkte hij wel al voor tal van grote namen in de modewereld.

De tiener die afkomstig is uit Colorado, zegt dat hij hoopt een voorbeeld te kunnen zijn voor zowel HoLeBi als Transgender jongeren. "Ik hoop ook een stem te zijn van HoLeBi en Transgender jongeren die het gevoel hebben dat ze niet worden gehoord - want het is niet eerlijk dat jon- geren zich niet gehoord, niet aanvaard en anders voelen. Iedereen wil zichzelf kunnen zijn". Casil McArthur schittert deze maand op 16 pagina's van W Magazine en sluit zich aan bij andere populaire jonge Transgender en Androgyne modellen als Ruby Rose en Andrej Pejic.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com