donderdag 11 augustus 2016

Tilburg – T-Pride – 21 augustus 2016 | "Botenparade à la Gay Pride in Tilburg"

Tilburg  →  De 'Piushaven' in Tilburg is zondag 21 augustus het decor van een botenparade en een feest op de kade.  De organisatie wil met T-Pride respect en trots van en voor de gay-community uitstralen met wat ze 'de kleinste Gay Pride van Nederland' noemt.

T-Pride begint om 13.00 uur in de Piushaven als de DJ zijn plaatjes draait  De botenparade begint om 14.00 uur bij het Wilhelminakanaal, om via de draaibrug en 'Den Ophef' naar de Piushaven te drijven. De boten varen om 16.00 uur weer terug, om 17.00 uur gaat de muziek uit en is de T-Pride voorbij.

Wegafsluiting
De Piushaven is tussen kruising Lanciersstraat en kruising Barkstraat afgesloten tussen 10.00 uur en 18.00 uur.  De wijk Hoogvenne en omgeving blijft vanuit de Wethouder Baggermanlaan, via de brug Den Ophef, Gondelstraat en Galjoenstraat en vanaf de Ringbaan Oost via St. Josephstraat en Hoogvensestraat / Prinsenhoeven in beide richtingen bereikbaar.

Herkansing
De T-Pride had eigenlijk vorig jaar al door de Piushaven moeten paraderen, maar toen kreeg de organisatie geen vergunning. De afwijzing zou te maken hebben met de veiligheid.