vrijdag 12 augustus 2016

Regering van Indonesië | "Géén plek in Indonesië voor LHBT–gemeenschap" ‼

Indonesië  –  Voor lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders is in Indonesië geen plek.  Dat heeft een regeringswoordvoerder tegen persbureau AFP gezegd. Hij reageerde daarmee op een donderdag door 'Human Rights Watch' gepubliceerd onderzoek waar- uit blijkt dat LHBT-emancipatie in Indonesië in 2016 hard achteruit is gegaan.

"Indonesische burgers hebben recht op scholing en kunnen een identiteitskaart krijgen", zei de woordvoerder.  "Maar er is hier geen plek voor de verspreiding van de LHBT-beweging"
                             
                               
De LHBT-gemeenschap in Indonesië wordt grotendeels getolereerd, vooral in stedelijke gebieden. In januari 2016 zei een minister echter dat LHBT'ers van universiteiten geweerd zouden moeten worden.  Ook andere ministers en invloedrijke Islamitische organisaties lieten zich nega- tief uit over de LHBT-gemeenschap. "Dit heeft tot een stroom aan bedreigingen en geweld tegen deze groep geleid", zo blijkt uit het rapport van 'Human Rights Watch'.

De autoriteiten verboden recentelijk televisiezenders om LHBT-gerelateerde programma's uit te zenden en een Islamitische kostschool voor transgenders werd gesloten.  Human Rights Watch deed onderzoek en nam interviews met meer dan zeventig LHBT'ers af. Daaruit blijkt dat zij in 2016 meer te maken kregen met vijandigheid van familie en buren en dat ze zich soms zelfs gedwongen voelden te verhuizen.

Zie ook:

bronnen: Volkskrant.nl / Twitter.com – Ejay de Wit / YouTube.com