dinsdag 9 augustus 2016

België - 'Antwerp Pride' | "Van woensdag 10 t/m maandag 15 augustus 2016"

België – Antwerp Pride  →  Pride Amsterdam is nog maar amper voorbij, of de Belgische stad Antwerpen volgt met Antwerp Pride, van woensdag 10 tot en met maandag 15 augustus 2016. Door het dreigingsniveau 3 in België is de politie extra waakzaam.  De politie zal duidelijk zichtbaar rondlopen (maar neemt ook onzichtbare maatregelen)  en dringt erop aan 'rugzakken en tassen tijdens de Antwerp Pride thuis te laten'. 

Ook vraagt de politie geen foto's met agenten te nemen: "Dat vleit ons enerzijds natuurlijk" ‼, aldus de politie, "maar we roepen toch op om dat zoveel mogelijk te vermijden  Wanneer onze collega's staan te poseren ... bestaat de kans dat hun aandacht afgeleid wordt van hun veiligheids– opdracht". Glorious Saturday is de dag van de Pride Parade, het hoogtepunt van de roze week  Op Magnificant Sunday begint om 14.00 uur het Closing festival op de Grote Markt. Maandag – Fabulous Monday – wordt afgesloten met de Pride Brunch.

Voor info en het laatste nieuws over de Antwerp Pride:  Antwerp Pride – Website  /  Antwerp Pride – Facebook  /  Antwerp Pride – Twitter

Zie ook:
Antwerpen → Het Roze Huis | "Antwerp Pride 2016"   De 'Smartphone' brengt bezoekers van de Antwerp Pride samen

Update I:  
België | "Antwerp Pride Parade groter dan ooit"  /  België - Antwerpen | "Midsummer Party danst Antwerp Pride in gang"      
Antwerp Pride – Wilfried Eetezonne | "Meer dan ooit Pride"   /  Marcia Poelman | "Vragen in plaats van veronderstellen"
Schepenen benadrukken belang Antwerp Pride  /  Antwerp Pride Parade groter dan ooit  /  Antwerp Pride – "Programma"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com