dinsdag 19 april 2016

Ruben | 1,3 miljoen hits op YouTube.com voor film over gepeste jonge Homo's

Thijs Verhoeven – Ruben  →  De film 'Ruben', die Thijs Verhoeven uit Oss in 2012 maakte over gepeste jonge homo's, is sinds kort een hit op YouTube. Nadat de film eind maart in het Engels ondertiteld op YouTube werd gezet, bereikte de korte film in een mum van tijd de magische grens van 1 miljoen hits. Inmiddels zelfs al meer dan 1,3 miljoen.

De originele, Nederlandse, versie van de film ging al in 2012 in première. Maker Thijs Verhoeven is bijzonder verrast door de aandacht die zijn film ineens krijgt.

"We hadden via onze eigen YouTube-kanalen ook al wel duizenden hits op 'Ruben'. Maar sinds de film ondertiteld is en op YouTube is gedeeld door een student uit Chicago, is alles in een stroomversnelling geraakt", legt hij uit.

'Prachtig compliment'
'Ruben' is bedoeld als voorlichtingsfilm voor middelbare scholieren. Zo is bij de film ook een lespakket gemaakt met als doel homoseksualiteit beter bespreekbaar te maken onder jongeren.

De makers zien de populariteit van de film als een mooie erkenning voor hun werk. "Dat nu ook het grote publiek ons werk weet te vinden, zien we als prachtig compliment", zegt Hans van der Hulst van productiebedrijf Global Film Factory.

Gebaseerd op leven van Thijs
De film vertelt het verhaal van de 14-jarige Ruben die zich bewust aan het worden is van zijn seksualiteit. Hij worstelt met de gevolgen hiervan. Een aantal jongens komt erachter dat 'Ruben' homoseksueel is. Op school wordt hij daarna getreiterd en mishandeld door een aantal jongens.

'Ruben' is voor een belangrijk deel gebaseerd op het leven van Thijs zelf  Net als hoofdrolspeler Ruben is hij vroeger ook veel gepest. "Ik was nog niet uit de kast, maar werd wel voor homo uitgescholden", vertelde hij eerder.

Zie ook:
Prijs voor filmmaker 'Thijs Verhoeven'   Film 'Ruben' wint Young Positive Media Award   Anti-pest film 'Ruben' hit op YouTube.com  

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com