woensdag 21 september 2016

Rotterdam – 22 t/m 25 september 2016 | Rotterdam Pride 2016 – Programma

Rotterdam  →  Van 22 t/m 25 september wordt Rotterdam Pride gehouden → de binnenstad van Rotterdam staat dan vier dagen in het teken van cultuur, feest, gelijkheid en regenbogen. Dat 'Rotterdam Pride' groeit is goed af te zien aan het bomvolle programma dat dit jaar aangeboden wordt.

'Rotterdam Pride' droomt van een inclusieve stad: een gastvrije stad waarin alle burgers zich thuis en op hun gemak voelen met alle verschillen die er tussen burgers zijn  Een stad waarin iedereen zich veilig voelt, een stad waarin je het niet eens hoeft te zijn met elkaar maar elkaar toch respecteert, een stad waarin de liefde wordt gevierd en waarin diversiteit als een kracht wordt gezien en ervaren.

'Rotterdam Pride' vindt in 2016 voor de derde keer plaats en nodigt iedereen uit om de vrijheid van seksuele- en genderdiversiteit te vieren. Hiermee bouwt 'Rotterdam Pride' een brug tussen de LHBTQI- en de heterogemeenschap.  Dit wordt gedaan door middel van een breed publieks programma, bestaande uit feestelijke evenementen van horecapartners en eigen cultureel-inhoudelijk programma met veel Rotterdams talent.

Drie dagen lang wordt seksuele- en genderdiversiteit gevierd in een stad van 174 nationaliteiten  Drie dagen lang wordt het positieve zelfbeeld voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queeers, interseksuelen en hetero's van welke achtergrond dan ook beves- tigd en ondersteund.
                                     
                                           
Hoogtepunten in het programma zijn:
Conferentie Rotterdam (Un)Labelled  22 september 12.30-18.30 uur in het Nieuwe Instituut – Deze interactieve conferentie over het ste- delijk LHBTQI-beleid bestaat uit verschillende onderdelen, o.a. opening met theatervoorstelling 'Gaia, een moeder', plenaire sessie met inspire- rende sprekers en panelgasten, kennislabs, infomarkt, expositie en een netwerkborrel.

Pride Talkshow  22 september vanaf 19.30 uur in Arminius (Museumpark 3) – De Rotterdam Pride Talkshow staat onder leiding van Winfried Baijens, met interviews afgewisseld met optredens.

Pride Walk – 23 september – vanaf 16.00 uur – geopend door Tofik Dibi. De Pride Walk start dit jaar bij het KPN-gebouw op de Kop van Zuid en loopt over de Erasmusbrug door het centrum van Rotterdam om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein, alwaar de publieksopening vanaf 20.00 uur plaats vindt.

Camp Pride – 24 september – vanaf 13.00 uur op het Schouwburgplein.

Voor het volledige programma → zie:  Rotterdam-Pride.com

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – Rotterdam Festivals / YouTube.com