zaterdag 24 september 2016

Finland – Touko Laaksonen | "Eerste 'Tom of Finland' film·trailer vrij gegeven"

Eerder kon je op de website van GayLive.be al lezen over de komst van de film over 'Tom of Finland' ‼  Deze week werd bekend dat de film volgend jaar al in de filmzalen te zien zal zijn als de biopic Tom of Finland  in een regie van de Finse regisseur Dome Karukoski en gebaseerd op het script van Alekai Bardy.

Er werd ook voor het eerst een trailer vrijgegeven rond de opkomst zijnde film - die volledig in het Engels zal draaien omdat 'Tom of Finland' wereldberoemd is, en met de engelse taal kan men een groter internationaal publiek bereiken dan met het Fins.

De film vertelt het levensverhaal van de Finse tekenaar 'Touko Laaksonen' (19201991), die wereldberoemd werd onder het pseudoniem 'Tom of Finland' en door zijn homo erotische tekeningen van gespierde, vaak in leder geklede mannen en homo koppels in naakte scènes  De film vertelt onder andere de gebeurtenissen van Touko Laaksonen rond zijn terug keer naar Finland op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

In Finland was homoseksualiteit, net als in veel andere Europese landen nog illegaal  Daardoor werd Laaksonen in Helsinki vervolgd op basis van homoseksualiteit. Hij raakte nadien betrokken in een reeks geheime relaties en moest op een bepaald moment onder druk trouwen met een vrouw. Later specialiseerde hij zich in het maken van homo erotische tekeningen waardoor hij tot rust kon komen. In 1991 overleed Touko

Zie ook:
Trailer van 'Tom of Finland' biopic vrijgegeven  /  Tom of Finland film in de steigers  /  Tom of Finland | "The official feature film"  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com