zaterdag 2 juli 2016

COC NL - Voorlichting | "Seksuele voorlichting op scholen schiet flink tekort" ‼

COC Nederland – Seksuele Diversiteit  →  De seksuele voorlichting in het voortgezet onderwijs is over het algemeen slecht  Dat con–cludeert COC Nederland uit ruim tweehonderd klachten van leerlingen. De belangenvereniging voor lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT) wil dat docenten beter getraind worden in het geven van goede voorlichting in de klas. Dit meldt RTL Nieuws.

COC Nederland stelde een speciaal meldpunt in om te inventariseren hoe het gesteld is met de seksuele voorlichting op scholen. "Bij het meld- punt kwamen ruim 200 klachten binnen", zegt voorzitter Tanja Ineke. "Leerlingen vinden de voorlichting die ze krijgen te summier.  Het onder- werp wordt vaak in een paar zinnen afgedaan. Veel leerlingen krijgen naar eigen zeggen zelfs helemaal geen voorlichting".

Ook weten leraren vaak niet hoe ze om moeten gaan met seksuele diversiteit en vermijden het gesprek hierover in de klas. Docenten kunnen vooroordelen over homoseksualiteit bij leerlingen niet wegnemen wanneer zij er zelf ook zo over denken. Zoals de opvatting dat biseksualiteit niet zou bestaan maar slechts "een kwestie is van niet kunnen kiezen"  Leerlingen die lesbisch, bi– of homoseksueel zijn, voelen zich hierdoor vaak niet veilig genoeg om uit de kast te komen en zichzelf te zijn op school.

COC Nederland wil dat minister Bussemaker van Onderwijs ingrijpt. COC-voorzitter Tanja Ineke zou bijvoorbeeld graag zien dat aankomende docenten verplicht les krijgen in het geven van goede seksuele voorlichting.

Zie ook:

bronnen: NationaleOnderwijsGids.nl /  RTL·XL.nl – RTL Nieuws